tiskanje etiket

Tiskanje etiket lahko naročimo kar preko spleta

 

 

Svetovni splet nas povezuje, na dosegu roke imamo tudi mnoge storitve, ki jih na ta način zelo enostavno naročimo. Seveda naletimo na določene omejitve in prav vsega ne moremo opraviti iz udobja domačega naslanjača, a vseeno se vedno več storitev nudi kar preko spleta.

Če so vključeni tudi dejanski izdelki, te potem dobimo z dostavo na dom. Na ta način naročamo številne izdelke in storitve, udobje poslovanja na daljavo lahko izkoristimo tudi pri pripravi raznih tiskovin. Tako je pametno tudi za tiskanje etiket in nalepk najti tiskarja, ki omogoča naročilo preko spleta.

Srečali se bomo z nekaterimi omejitvami in preglavicami, verjetno bo tiskar nekoliko manj fleksibilen, a povsem možno je, da bomo preko spleta brez večjih težav naročili vsaj osnovne tiskovine, po katerih je navsezadnje največ povpraševanja. Prav tako je možno preko interneta pripraviti tudi kakšna zahtevnejša naročila in oddati vse potrebne materiale za pripravo naprednih tiskovin, če nam tiskarna to omogoča.

Takšne priložnosti se splača izkoristiti, saj dobimo zelo prepričljivo ponudbo za tiskanje etiket in drugih tiskovin, ne da bi morali sami obiskovati tiskarja. Nekatere tiskarne imajo za svoje stranke pripravljene intuitivne sisteme za oddajanje naročil preko spleta, pogosto pa lahko naročilo oddamo tudi preko elektronske pošte. Vedno pričakujemo enostaven in hiter postopek, spletno poslovanje pa ima še druge prednosti.

Tiskanje etiket je lahko preprosto in ugodno

Ena izmed prednosti poslovanja preko spleta je pogosto nižja cena. Na ta način namreč znižamo mnoge stroške, ki spremljajo poslovanje v fizičnih poslovalnicah. Pri tiskarjih je sicer nekoliko drugače, saj v vsakem primeru potrebujejo poslovne prostore in veliko opreme za pripravo raznih tiskovin. Vseeno pa z naročili preko spleta nekaj prihranimo, saj ni treba plačevati kadra, imeti odprtih poslovalnic in drugače skrbeti za stranke. Posledično je povsem možno, da bodo storitve nekoliko cenejše, kar je pri naročilu tiskovin vedno dobrodošlo.

V nekaterih primerih lahko tisk etiket in nalepk opravimo kar sami

Res je sicer, da so tiskovine pogosto precej poceni, kar velja predvsem za tisk fotografij – dobimo jih že za nekaj centov na kos. A razlike v ceni so lahko tudi zelo velike, če se odločamo za kakšne posebne tiskovine ali pa imamo v mislih kakšen večji projekt.

Med največjimi strankami tiskarn so pogosto podjetja, ki naročajo tiskanje promocijskega gradiva ali pa tiskanje etiket za označevanje izdelkov, omeniti je treba tudi tiskanje revij, časopisov in knjig. V teh primerih je zelo dobrodošel vsak prihranek, ki ga lahko dosežemo, če poenostavimo poslovanje in izkoristimo možnost naročila preko spleta. 

Najbolj praktično in ugodno bo naročilo tiskovin, ki jih je možno brez kakšnih velikih prilagoditev poslati neposredno v tisk. Spletne tiskarne so povezane z avtomatiziranim sistemom, ki celotno naročilo sprocesira skoraj brez potrebe po upravljanju s strani zaposlenega kadra.

To je izvrstna rešitev za kakšne enostavnejše tiskovine, ki jih je mogoče pripraviti tako, da pri tisku ni potrebe po dodatnih prilagoditvah. Enostavno pripravimo motive za tisk, določimo različne lastnosti željenih tiskovin in pošljemo naročilo v realizacijo. Tak sistem omogoča izredno ugodno tiskanje etiket, letakov, fotografij in drugih tiskovin.

Tiskanje etiket je včasih zelo zahtevno

Pri etiketah imamo pogosto tudi kakšne posebne zahteve, ki jih morda ne bomo mogli zadovoljivo posredovati kar preko spleta. Navsezadnje na ta način označujemo različne izdelke in materiale, od etiket pa pričakujemo različne lastnosti. Tiskarna, ki omogoča pripravo poljubnih etiket, mora biti nekoliko bolj fleksibilna. Čeprav so morda naročila preko spleta še vedno možna, se bomo pozanimali tudi o bolj prilagodljivi ponudbi za zahtevnejše naročnike.

Čisto možno je, da bo tiskanje etiket preko spleta še vedno dobra izbira, če uspemo pripraviti svoje naročilo tako, da ne bo prišlo do kakšnih nesporazumov. A za večja in zahtevnejša naročila se po navadi splača stopiti v stik neposredno s tiskarjem, da dobimo prilagojeno ponudbo in se prepričamo, da bo vse opravljeno tako, kot mora biti. Z avtomatiziranimi sistemi obstaja možnost, da bo šlo naročilo v tisk brez pregleda in prilagoditev, ki so potrebne za zahtevnejše projekte, nato dobimo nezadovoljiv izdelek. Tudi za tisk fotografij in kakšnih razmeroma enostavnih tiskovin se lahko to zgodi, zato moramo biti previdni.

Ponudba tiskarn je zelo pestra, tisk etiket spremljajo tudi mnoge druge storitve, recimo tiskanje fotografij

Tisk nalepk in promocijskega gradiva za večja podjetja

Najbolj zahtevna so praviloma večja podjetja, ki potrebujejo tiskovine v večjih nakladah. To je lahko tudi tiskanje nalepk za označevanje izdelkov oziroma embalaže pri proizvodnji, še bolj značilni pa so takšni projekti pri promociji. Potrebujemo morda več tisoč kosov, zato je recimo izdelava letakov gotovo precej zahteven projekt, tudi če so sami letaki dokaj enostavno zasnovani.

Za takšna naročila je vsekakor pametno povprašati po posebni ponudbi, da ne bomo sprejemali kakšnih tveganj z naročili preko spleta. Seveda pa je veliko odvisno tudi od tega, kakšne letake potrebujemo in kaj nam izbrana tiskarna sploh omogoča.