Termo folija se ob toploti skrči

Termo folija je odličen pripomoček za pakiranje živil. Termo folijo uporabljajo vsi večji ali manjši obrati za predelovanje hrane. S termo folijo lahko živila zapakiramo tako, da s pomočjo visokih stopinj folijo skrčimo in pri tem iz okolice iztisnemo celoten.

Termo folija je narejena iz izredno trpežnega materiala in se le stežka poškoduje. Uporabljajo za pakiranje občutljive hrane v trdni ali v tekoči obliki. Največkrat jo uporabijo v primerih, ko morajo zaparkirati izdelke, ki so pri izdelavi vroči. To je dejansko edini možen način pakiranja takšnih živil, saj so ostale folije za tovrstno pakiranje neprimerne.

Termo folija se prodaja v različnih velikostih in je tako primerna za različne tipe živil. Večje pakirnice lahko pakirajo tudi večje količine hrane in tako potrebujejo večje formate termo folije. Prednost takšne folije je tudi sposobnost popolne prilagoditve obliki hrane, kar še poveča zaščito živila. Tako zapakiran izdelek ima nato lahko resnično dolg rok trajanja, saj je optimalno in neprodušno zaprt.

Paletizacija omogoča varen prevoz živil

Paletizacija e odličen način prevažanja izdelkov, saj so vsi artikli, ki jih moramo prenesti na mesto prodaje, med seboj tesno spravljeni in povezani s pomočjo paletnega sistema. Palete so narejene iz lesenega materiala ter imajo optimalno velikost za prenašanje celotnega tovora s pomočjo viličarja. Tako lahko lastniki proizvodnje po končanem delu izdelke enostavno in hitro natovorijo ter pri razlaganju tudi hitro raztovorijo in odpeljejo v skladišče.

Paletizacija omogoča tudi štetje izdelkov na paleti, tako da delavcem ni potrebno paziti, koliko izdelkov se naloži na eno paleto. Na paleti bo le toliko izdelkov, kolikor jih lahko varno prenesemo. Nikakor ne sme na paleti biti naloženih preveč paketov, saj bi se lahko pri nesreči prevrnili.

Paletizacija artikle na paleto zloži v popolno kocko. To je tudi najbolj varna oblika transporta, ker se paleta ne bo prevrnila ob trkih ali udarcih.