lupinica

Lupinica je najbolj varen način prevažanja dojenčka v avtu

Ob prihodu novega družinskega člana v vaš dom potrebujete veliko primerne opreme, ki ste si jo verjetno priskrbeli že nekaj mesecev prej. Skrbno ste preverili, ali ste kupili vse potrebno. Ko ste obkljukali ves seznam, ste tako bolj sproščeni in veste, da svojemu otroku s tem v veliki meri ponujate normalen razvoj.

Med pomembnejšimi kosi otroške opreme je tudi lupinica. Ta je znana tudi kot najbolj varno sredstvo za prevažanje otroka v avtu. Kljub temu pa morate biti pri nameščanju dojenčka v lupinico pri nekaterih zadevah izjemno previdni. Strokovnjaki pogosto opozarjajo, da svojega otroka v lupinico ne nameščajte oblečenega v budno, ker je to lahko, zlasti pri morebitnem trku, zelo nevarno početje.

Lupinica je torej najvarnejši pripomoček za prevoz dojenčka v avtu, a ni primerna kot nadomestek košare za sprehajanje dojenčka v njej. Ko dojenčkova teža preseže težo, ki je določena kot zgornja varnostna meja v navodilih za uporabo lupinice, je čas za zamenjavo z večjo lupinico.

Kakovostna in prisrčna otroška postelja

Dojenček za dober razvoj in dobro počutje potrebuje primerno ležišče. Otroška postelja mora biti zasnovana primerno glede na otrokovo starost. Takoj po rojstvu otrok večinoma spi v prenosnih posteljicah, ki jih lahko brez težav nadomestimo v neposredno bližini postelje staršev. Prenosna otroška postelja je nastavljiva po višini, kar je ena od ključnih prednosti.

Otroška postelja uveljavljenega proizvajalca vam je na voljo tudi v zelo priljubljeni spletni trgovini podjetja, kjer lahko po dostopnih cenah kupujete še drugo vrsto opreme za svoje malčke. Na voljo so vam tudi sodobno zasnovani vozički, lupinice, avto sedeži, obposteljne posteljice ter podobno.

Ko boste otroka namestili na najbolj kakovostno ležišče, je čas, da ga navadite tudi na določene ure spanja. Tudi to bo v zelo veliki meri vplivalo na njegov razvoj in ne nazadnje tudi na dobro počutje.