Filter trdih delcev

Filter trdih delcev lahko ročno dobro očistimo

Filter trdih delcev je pomemben del našega jeklenega konjička, ki med delovanjem motorja proizvede veliko škodljivih delcev in snovi, ki se sprotno nabirajo v filtru. Ta filter mora biti za dobro delovanje neprestano čist. Če se na zamaže, pa moramo avtomobil odpeljati do strokovnjakov, da nam s svojim znanjem ter s posebnimi čistili, ročno očistijo vse nabrane trde delce.

Filter trdih delcev lahko očistijo brez da bi morali filter demontirati. Razstaviti je potrebno le tipalo pritiska ali temperature, ki se nahaja na izpušnem sistemu. Nato s pomočjo dole sonde pridejo do filtra.

Filter trdih delcev se tako s pomočjo sodne, ki nam pomaga vbrizgati čistilno sredstvo, popolnoma očisti tako, da sestavine čistila raztopijo saje, ki so se tekom leta dobesedno zažrle v notranjost filtra. Ko to opravimo moramo filter le dobro izprati in že bo nared za delovanje.

Čiščenje DPF filtra z novim čistilom

Čiščenje DPF filtra je pomembno opravilo, saj DPF filter, ki postane zamazan s škodljivimi delci, ne more dobro in učinkovito delovati. Ker se ta problem pojavlja že veliko let, se na proizvajalci čistil za DPF filtre trudijo, da bi izdelali čistilo, ki bi odlično in brezhibno očistilo vse škodljive trde delce in saje.

Čiščenje DPF filtra moramo opraviti, če imamo avtomobil z dizelskim motorjem. Novejši avtomobili sicer poskrbijo za redno izgorevanje trdih delcev, vendar pa se vseeno lahko pojavi situacija, ko postane filter avtomobila preveč umazan. V takem primeru ne bo dobro deloval. To je pogosto predvsem pri starejših avtomobilih, ki niso več v najboljši formi.

Čiščenje DPF filtra se bomo lotili, ko bomo opazili, da je filter zamašen. To dobri vozniki opazijo, ker je zmogljivost avtomobila precej slabša. V primerih izredno umazanega DPF filtra se lahko zgodi, da nam avtomobil odpove in ne deluje več. Takrat bomo zagotovo morali obiskati primeren servis, kjer nam bodo nastalo situacijo rešili.