Električni viličarji

Električni viličarji s pogonom na zadnja kolesa

Električni viličarji so navadno narejeni tako, da jih poganjajo zadnja kolesa. Ker so to izjemno tihi viličarji so manj zmogljivi in niso primerni za težje tovore. Njihova možnosti dviga so šest metrov, tako da je primeren le za nižje police ter za tiste, ki so na srednji višini. Nikakor pa ne moremo z njim nalagati na izjemno visoke police. Za takšne primere potrebujemo teleskopski viličar.

Električni viličarji imajo manjšo nosilnost, saj lahko dvigne le do 1000 kilogramov. To je za manjša podjetja dovolj, saj so le redka skladišča takšna, da imajo resnično težke tovore. Pri uporabi pa moramo paziti, da težjega tovora ne bomo nalagali, saj bi nas med prevozom lahko prevrnil. Ko je tovor za viličarja pretežak, nam to najboljši modeli tudi javijo.

Električni viličarji imajo pripadajočo garancijo, ki jo lahko tudi podaljšamo na triletno veljavnost. TO je dobra opcija, saj se navadno prve okvare začnejo po dveh letih starosti. V kolikor se odločimo za podaljšano garancijo, nam v primeru okvare, nudijo nov viličar.

Indos viličar lahko deluje tudi na plin

Indos viličar je lahko izdelan tako, da ga poganja plin. To so najmodernejši viličarji, ki so pri svojem delu zelo tihi. Kose pomikajo po površini skladišča so praktično neslišni. Pri temu torej ne motijo ostalih delavcev, ki planirajo njihova opravila ter i želijo imeti mir in tišino.

Indos viličar imajo različne nosilnosti. Določeni modeli imajo možnost dviga do 5000 kilogramov, tisti zmogljivejši pa lahko nosijo še več. Pred nakupom je dobro premisliti, kakšen viličar nam bo prišel v poštev in tako kupiti pravšnjega za svoje skladišče.

Indos viličar se lahko kupi po ugodni ceni, če se dogovorimo za obročno odplačevanje, pa si ga lahko še lažje privoščimo. Če kupimo obnovljenega pa bomo še dodatno privarčevali, kajti starejši modeli so vedno na voljo po ugodnih cenah.