Dimniške cevi

Dimniške cevi za dvoslojni dimnik

Dimniške cevi morajo biti narejene iz odličnih materialov, ki nam bodo zagotavljali varno uporabo vsakega nameščenega dimnik. Pri izdelavi dimnika in pri nakupu dimniških cevi, moramo vedeti, kakšno peč bomo priključili na posamezni dimnik, ker so določeni modeli boljši za plin določeni pa so bolj primerni za olje.

Dimniške cevi so tako prirejene za eno ali drugo opcijo. Vsekakor moramo biti pozorni tudi ali je dimnik primere za podtlak, ki ga ustvarjajo trda goriva ali za nadtlak, ki ga proizvajata nafta in plin. Čeprav smo v Sloveniji še vedno navezani na klasične opečnate dimnike, se tudi pri nas širijo novi modeli, to so tako imenovani montažni dimniki, ki ji je izredno lahko in enostavno namestiti na stavbo.

Dimniške cevi so tu del dimniškega sistema, ki je izdelan tako, da lahko izvajalec v nekaj urah vgradi nov dimnik svoji stranki. To opcijo največkrat uporabljajo pri sanacijah starejših dimnikov ter tudi pri gradnji novih hiš. Seveda se pri novogradnji lastniki večkrat bolj kot s funkcionalnostjo dimnika, ukvarjajo z njegovim izgledom, saj si želijo, da njihov novi dom izgleda čim lepši.

Šamotna plošča po ugodni ceni

Šamotna plošča je odličen in ognjevaren izdelek, ki ga lahko namestimo povsod, kjer vemo, da bomo imeli visoke temperature in prisotnost ognja, saj je šamotna plošča popolnoma ognjevarna. Šamotno ploščo naredijo iz posebne gline in različnih primesi, ki naredijo glino ognjevarno in zato izredno uporabno. Šamot se nato uporablja pri gradnji dimnikov.

Šamotna plošča se pridobi s posebno obdelavo šamota. Naredijo jo tako, da šamot vlečejo ali stiskajo ter tudi prešajo. Ker je končni izdelek izredno trpežen, jo bomo lahko dolgo časa brezskrbno uporabljali.

Šamotna plošča se največkrat uporabi kot podlaga pri kaminih. Z več manjšimi šamotnimi ploščami lahko namreč obložimo kurišče znotraj kamina in tako pridobimo ognjevarno podlago, ki ščiti stanovanje pred požarom.