Dermatološki pregled pri specialistu za različne kožne bolezni

Dermatologija je medicinska veda, ki se ukvarja z različnimi boleznimi kože, las in nohtov. Bolezni kože se med seboj zelo razlikujejo, zato je na prvi pogled težko oceniti za kakšno vrsto bolezni kože gre. Sicer je tovrstne bolezni možno razmeroma lahko opaziti s prostim očesom, velikokrat pa jih spremljajo tudi na primer srbenje, pekoč občutek ali bolečina. Za vsak takšen nenavaden pojav na koži je potreben dermatološki pregled pri specialistu.

Specialista, ki se ukvarja z boleznimi kože, imenujemo deramtovenerolog. Le ta vam bo v primeru težav natančno pogledal oboleli predel kože, v nadaljevanju pa vam bo svetoval glede morebitnih dodatnih preiskav, zdravljenja in terapevtskih ukrepov. Kar je najbolj pomembno pri boleznih kože je to, da sami ne zdravimo kožnih sprememb, če nismo prepričani za kakšno vrsto kožne bolezni gre. Bolje je, da se naročimo na dermatološki pregled pri specialistu, ki nam bo zagotovo pomagal.

Kožne spremembe so lahko zelo neprijetne

Med najpogostejše kožne bolezni uvrščamo razne bakterijske, glivične in virusne okužbe ter bolezni povezane z alergijami. Na obrazu se največkrat srečujemo z neprijetnimi aknami in rozaceo. Med bolezni kože uvrščamo tudi vse spremembe kože, ki se pojavljajo na lasišču, kot je na primer seboroični dermatitis ali izpadanje las. Danes zelo pogosta bolezen kože je tudi luskavica za katero trpi veliko ljudi. Dermatološki pregled pri specialistu pa boste potrebovali tudi, če imate razna pigmentna znamenja, bradavice, krčne žile ali katerokoli obliko kožnega raka.

Na dermatološki pregled pri specialistu se lahko naročite preko napotnice ali pa v kateri od samoplačniških ambulant. Med seboj se ambulanti razlikujeta po čakalni dobi in seveda v plačilu, posegi pa so v obeh ambulantah opravljeni izredno strokovno. Preko svetovnega spleta se lahko zelo enostavno pozanimate o vseh dermatoloških ambulantah, ki so vam najbližje, saj je ponudba na tem področju zelo velika.