Kamin na drva

Kamini na drva se med seboj razlikujejo tudi po svojem efektu. Ta podatek je za vas lahko zelo pomemben. Na račun le tega lahko privarčujete veliko denarja, seveda na dolgi rok. Pomembni so tudi drugi dejavniki, kot so mesto postavitve kamina, strokovnost njegove vgradnje ter izolacija vašega doma.

Dobro morate pomisliti, za kaj kupujete kamin na drva. Premisliti morate, ali boste kamin uporabljali samo za dogrevanje in romantično vzdušje ali boste z njim ogrevali celotno stanovanje skozi celo leto. Pozorni morate biti tudi na delitev peči na trda goriva. To se deli glede na njihov izkoristek in njihovo akumulacijsko sposobnost.

Kamin na drva za stalno ogrevanje ali kot dodaten vir ogrevanja je priporočljivo, da izberete tak model, ki vam ponuja dodatno akumulacijo z visokim izkoristkom. Na ta način boste privarčevali pri ogrevanju. Ne samo denarja, ampak tudi drv.

Le take peci porabijo kar se da malo drv, v toplejših dneh pa oddajajo toploto skozi steklo. Tudi takrat, ko drva pogorijo.

Toplozračne peči

Toplozračne peči so načeloma sestavljene iz kaminskega vložka, obloge iz pečnic, posebne karamike, ki imajo sposobnost zadrževanja toplote ter kanalov regulacijskih zračnikov za ogrevanje prostora in tudi sosednjih prostor.

Obloga ne sme biti iz betona, kamna ali plinobetona. To so materiali, ki ne zadržujejo toplotne energije. Pri toplozračnih pečeh se ne uporablja ventilatorjev za prisilno kroženje zraka.

Toplozračne peči ogrevajo s kroženjem zraka, to je naravni vzgon. Soba se začne ogrevati že po 15 ali 20 minutah po začetku kurjenja.

Toplozračne peči imajo možnost segrevati ne samo prostor v katerem stoji, ampak več sosednjih prostorov. To omogoča ustrezna regulacija zračnikov, ko se temperatura zraka izravna se zračniki zaprejo.

Ko boste prenehali s kurjenjem in nalaganjem drv na kurišče, lahko obloga oddaja toploto se okoli tri do štiri ure. Seveda je to odvisno od stopnje segretosti.

Toplozračne peči so tako primerne za vse stanovanjske objekte in prostore. Saj ne ogrevajo samo tistega prostora v katerega so postavljene.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja