Balinarji Hrasta so v sezoni 2003 osvojili prvo mesto v I. ligi in tako postali novi člani slovenske balinarske super lige. Vse od sezone 2004 se tako niso poslovili od elitne osmerice slovenskega balinanja.

1

Slika 1: Prva ekipa super lige, sezona 2004 (revija Balinar)

Skozi obdobje se je ekipa igralcev spreminjala, vedno pa je strmela k istemu cilju - čim boljši uvrstitvi na lestvici. Leta 2007, ko se je način tekmovanja spremenil in se je super liga začela igrati pozimi, je to bil velik udarec za ekipo, saj so zaradi primanjkovanja pokritih igrišč v domači Kobjeglavi morali igrati tekme v Novi Gorici. Kljub temu so se pod vodstvom takratnega trenerja in predsednika BK Hrasta Emila Grmeka dobro držali in bili vedno konkurenčni najboljšim ekipam.

2

Slika 2: Ekipa leta 2007 (revija Balinar)

Domače tekme so pričeli igrati v Sežani, in tako je vse do današnjih dni, upanje za pokrito štiristezno balinišče v Kobjeglavi pa še vedno ostaja. Pod vodstvom različnih trenerjev skozi celotno obdobje, Emila Grmeka, Iva Žvoklja in Valterja Švare se je ekipa ustalila in nizala uspeh za uspehom. Tako so leta 2012 postali pokalni prvaki, sezono 2011/2012 so zaključili na 4. mestu, v letošnjem letu pa dosegli največji uspeh kluba, saj so postali državni prvaki. Superligaška ekipa Hrasta je svojemu klubu ob 40. obletnici podarila najlepše darilo. Pravo presenečenje so pripravili že na povratni tekmi polfinala proti Trati v Škofje Loki, kjer so domačo ekipo porazili po dramatičnem zaključku in si tako odprli vrata v finale in v evropsko tekmovanje. Na prvi finalni tekmi proti Luki iz Kopra se je v Sežani po izenačenem boju jeziček na tehtnici pomaknil na stran Hrasta, ki je na drugo tekmo v Koper odšel z ugodnim izidom 13-9. Kot na prvem srečanju so tudi na drugem balinarji igrali pred polno dvorano navijačev, ki so ustvarili pravo vzdušje za finale prvenstva. In prav tako je bilo napeto tudi na igrišču. Po začetnih 6-2 za Luko je Hrast z zmagama v hitrostnem in natančnem izbijanju izenačil rezultat, po dvomljivem rezultatu 50-50 in delitvijo točk v štafeti pa je Hrast potreboval vsaj zmago v enih od klasičnih iger. In to jim je tudi uspelo. V dramatičnem zaključku je trojka D.Marušič, R.Kavčič in M. Švara premagala postavo Luke Koper in pri rezultatu 13-9 ohranila dovolj veliko razliko v seštevku vseh točk, da so se lahko vpisali v anale slovenskega balinanja.

3

 Slika 3: Ekipa v sezoni 2012/2013

Last Updated (Tuesday, 08 October 2013 07:36)